månadsarkiv: juni 2024

Seglarskolan har startat

Nu har våra duktiga instruktörer startat igång årets seglarskola. Kurserna pågår mån – fredag v 25-28. Alla 4 veckorna är så gott som fullbokade. Tack vare att vi kunnat köpa en till Feva har vi nu möjlighet att erbjuda fler platser för fortsättare. Vi tackar Dalarnas Försäkringsbolag och Svenska Seglarförbundet för välkomna bidrag till Fevan. Fortsättarkurserna är väldigt populära!

Vi erbjuder även seglingskurser för vuxna. Mer info om det finns här på hemsidan.

Kontroll av bojar

Arbetsdagen på Melpad i lördags samlade bara 4 tappra ”arbetare” i det kyliga och ostadiga långhelgsvädret. Tapprast av oss fyra var Camilo som lånat dykutrustning för att hjälpa oss kolla så att bojarnas förankring på botten fortfarande är ok. Tack vare Camilo vet vi nu att bojarna vid Korsnäsbryggan och dassbryggan är i god kondition ända ner under dyn på botten av sjön. Det kyliga vädret och vattentemperaturen gjorde att vår dykare behövde avsluta besiktningen för dagen efter det. Bojarna vid punschbryggan och fyrbryggan får därför vänta lite på sin bottenbesiktning. Camilo har lovat att återkomma för det lite längre fram. Vi som huttrade på land och i båten var djupt imponerade och tackar för kontrollen som trots allt gjordes.

Kappseglingsteori

På tisdagskvällen 4 juni höll Micke Lindell fortsättningsutbildning i kappsegling. Första kursen hade vi den 25/4. Vi fick lära oss mycket intressant kring SRS-tal, starttaktik, startsignaler och flaggor, kryss, rundning av märke, kappseglingsbanor, kappseglingsregler, läns och målgång. Det blev en mycket uppskattad kurs för de omkring 10 intresserade åhörarna som började genomgången med smörgås och kaffe. Nu är motivationen hög och tröskeln lägre för att delta i sommarens regattor och serietävlingar.

Passa på att anmäla dig till Lindgrens kanna den 15/6!

Vi är säkra på att alla under sommaren kommer att ha stor nytta av allt Micke lärde ut och därmed vara extra uppmärksamma på egna val av taktik. Vi tror det skulle vara intressant att träffas i början av hösten och dela erfarenheter kring hur vi tänkte/gjorde och hur det blev. Vi kommer därför att ordna en kväll med fokus på erfarenhetsutbyte från sommarens kappseglingar där Micke kommer att ge tips om hur vi kan göra ännu smartare taktiska val nästa år. Och självklart blir teorikvällar med Micke något som återkommer även nästa vår.

Årets första kappsegling – Lindgrens Kanna 15/6

Nu är det strax dags för årets första regatta, Lindgrens Kanna lördagen den 15:e juni!

Det vore fantastiskt roligt om vi kunde starta tävlingssäsongen med ett stort startfält även i år. Så skynda skynda att anmäla dig! Alla medlemmar är välkomna att delta!

Lindgrens Kanna är klubbens äldsta kappsegling. Vandringspriset, en silverkanna som är ständigt vandrande, sattes upp redan 1926 av Nils Lindgren, tre år efter att klubben hade återupptagit sin verksamhet efter ett antal år i vila. Senare statuerades att Kannan skulle vara ständigt vandrande i 100 år, dvs till 2026, så du har fortfarande chansen att få din inteckning bland klubbens trotjänare och kändisar.

Mer info hittar du här