Stora Melpad

Stora Melpad är vår egen klubbö. RSS äger ön och därmed är det vi medlemmar som sköter om den. Melpadsektionen planerar och organiserar de arbeten som behöver utföras. Ön har fyra bryggor i olika väderstreck som gör att det nästan alltid går att hitta lä där. En av Runns fyrar är placerad på södra änden av ön, på den brygga som därav kallas fyrbryggan. På Melpad brukar vi under segelsäsongen äta ärtsoppa på torsdagar, ett populärt sätt att komma ut en kväll på sjön. RSS har också många evenemang och fester där.

Klubbhuset på ön har möjlighet till övernattning så det finns alla förutsättningar att ordna egna arrangemang. Om du vill göra något särskilt på Melpad bör du boka in det i kalendariet och kontakta Bosse Brinck, tel 076-115 65 59, alt 070-676 33 03. Hela Melpad går inte att boka så man får alltid räkna med att få sällskap av klubbmedlemmar som vill njuta av en solig dag eller solnedgång över staden.

På ön finns en vedeldad bastu med fantastisk utsikt över sjön. Populär såväl sommar som vinter. Glöm inte att ta med vatten och tändstickor om du ska till Melpad, det finns varken vatten eller elektricitet på ön.

Hemfärd efter en kväll på Melpad kan vara magisk, stilla vatten, solnedgång och månen akterifrån.