Ornäsregattan avgjord!

Ornäsregattan 2022 genomfördes söndagen den 3:e juli. Sex båtar kom till start. Tyvärr havererade ett centerbord på en båt som då aldrig tog sig över startlinjen. Därtill blev det en grundstötning med efterföljande bogsering för att komma av grundet för en deltagare som då bröt tävlingen. De kvarvarande fyra deltagarna tog sig fram och åter, tur och retur Ornäs, i god vind (4-6m/s). Kryss till Ornäs (c:a 2,5h ) och läns åter (c:a 1h). Vid jaktstart och optimal SRS-tal ska alla båtar komma i mål samtidigt och den här gången var det nästan vad som hände. Alla fyra båtarna kom i mål inom 6,5 minuter. De tre första kom inom 3,5 minuter!

Som vinnare, första båt i mål, kom Jan Svedmyr. Tre minuter senare kom dagens tvåa, Lech Radermacher (Stabergs BK). Dryga minuten senare kom trean, Larsa Eriksson (Tog vägen via Pilsundet!). Kalle Ljungberg kämpade sig i mål ytterligare tre minuter senare!

Kommande regattor:

10/8 kl18:00 Kopparhinken 3
24/8 kl18:00 Kopparhinken 4
27/8 Stabergsregattan
10/9 Dalviks Race

Boka det i era almanackor, så syns vi då

//Stefan Skans, Tävlingsledare.

Trångt på pallen 🙂