Ärtsoppa på Melpad – bra att veta

avgifter och rutiner

Har du inte varit ärtsoppsvärd förut så är det här ett bra kom ihåg. Länk till säsongens datum och ärtsoppsvärdar.

Att äta ärtsoppa på klubbön Stora Melpad är en gammal tradition och evenemanget genomförs alltid, oavsett väder. Vid 19-tiden är ärtsoppan varm, ta med tillbehör i form av bröd, ost, dricka, kaffe och 20 kr/person till ärtsoppan. Punsch är inte heller fel för den som vill. Vill du grilla är det bra om du meddelar arrangörerna så att de kan sätta på grillen. Tänk på att det ofta spricker upp framåt kvällen, och är det sämre väder sitter vi på den nya fina altanen. Vi serverar ärtsoppa alla torsdagar under juni, juli och augusti.

Ärtsoppsvärdarna kollar med föregående ärtsoppskokare om det finns ärtsoppa, tallrikar, skedar, senap, timjan och mejram.  Ta med dricksvatten för att späda ärtsoppan med! Det tar ca en timme att värma ärtsoppan. (Pengarna sätts in av ärtsoppsvärden på klubbens bg 5225-0040 skriv Ärtsoppa och datum.)