Annorlunda Dalviks Race har genomförts 10/9 2022

Dalviks Race genomfördes lördagen den 10:e september. Hela 12 (!!) båtar kom till start. Sju fullföljde in i mål. Anders Ivarson vann med tre minuts marginal i omräknad tid. Detta före tvåan Kalle Ljungberg. Thomas Hellström kom på hedrande tredje plats, ytterligare tre minuter efter tvåan. Christer Ljungqvist kom fyra, sex sekunder (!!) efter trean.

Inför start såg tyvärr inte vindprognosen lovande ut, 1-3m/s. Det beslutades redan innan start att korta banan (1/2 längd) genom att flytta rundningsbojen från Dalvik ända upp till Vikafjärden, strax söder om Risögrunden. Fram till rundningsbojen höll tidplanen, men efter alla rundat dog vinden ut till ”noll” m/s. Mållinjen flyttades då till position mitt emellan Roxnäs och Melpad. Trots detta kom man i mål först efter 4-4,5 timmes seglande. En otrolig bragd av de sju som tog sig i mål. Hatten av för deras tålamod. Korrigerad tid fick bli det som avgjorde placeringarna då jaktstartsberäkningarna inte fungerade för så lång tids segling.

Seglare blir inte bara uttröttade av hårda vindar. Uteblivna vindar är nästan mer tröttande. Trots detta var det glada miner vid prisutdelningen och alla lovade att komma tillbaka nästa år med nya krafter.

Tack för i år!

//Stefan Skans, Tävlingsledare.