Dalvik Race

2020 års Dalvik Race har genomförts i hård vind 8-10 (14)m/s. Seglad tid för snabbaste båten blev 2 timmar och 39 minuter. Det blir snittfart på c:a 5,3 knop!  Till start var det 10 båtar anmälda (jättekul att se att intresset är sååå bra!). Till start kom dock bara åtta båtar, men de övriga, tappra seglare, gav sig ut i den hårda vinden med byar uppmätta till 14m/s! Vi körde ”omvänt SRS/LYS”, dvs med individuella starttider för varje ekipage. Tyvärr fick Larsa/Leif W bryta då det blåste för mycket för ”Monarken” trots att fulla rev var tagna. Thomas Hellström seglade själv, utan gast, och kom trots det på 4:e plats. Respect!! Som debutanter gjorde Jakob F och Martin S fantastiska prestationer tillsammans med sina besättningar! Se upp för dom nästa år!!

Tiden hölls (+/-15%) för att målgångsordningen också var resultatet. Endast Thomas F/Linus F kom lite för tidigt, men i övrigt var alla inom tidsmarginalen! Segrade gjorde Thomas/Linus tätt följda av Janne S/Ola H (som än en gång lyckades gå på grund!!??). På tredje plats kom Kalle L med fru! Se ”prispallen” på foton nedan. En och en klev upp enligt ”Covid-regeln”.

Som tävlingsledare vill jag tacka alla kämpande seglare som ställt upp och presterat i de tre regattorna vi haft i år. Alla har genomförts i hårda väderförhållanden och visar att det finns ”tåga” i RSS-seglaren. Var är ni andra? Ni är välkomna igen nästa år! Ladda för det ”vet-ja”!

//Stefan, Tävlingsledare