Stöldskyddsmärkning

Hej

Nu börjar snart säsongen och därmed också risken för inbrott och att bli av med bl.a sin motor. Det är inte kul men tyvärr svårt att förhindra.

Ett tips är att stöldskyddsmärka med märk-DNA och micro dots. Försäkringbolagen har lite olika regler och rabatter så min erfarenhet är från Dalarnas försäkringsbolag. De tillhandahåller inget kit,men däremot ger de bidrag utifrån hur bra kund du är. Jag kommer att få tillbaka 200 kr i bidrag. Kitet jag köpte heter SmartWater och jag köpte in det på Kjell o Company för 699 kr. Till detta ges en rabatt på 5% på premien, samt att man får rabatt på självrisken om man ändå får motorn stulen.
Premierabatt ges även om ni låser in motorn inomhus på vintern, använder klass 3 lås vid bryggan och anmäler att ni har minst förarbevis.

SmartWater rekommenderar att man märker på ojämna och svåråtkomliga ytor samt på minst 3 ställen. Man får också med ett antal dekaler som man kan sätta på synliga ställen. En flaska kan räcka till många objekt alltså både båtar, motorer och prylar hemma. Man registrerar sin flaska hos SmartWater via nätet.


Märklapp man sätter på motorn

Man kan lätt se märkningen med UV-ljus. Däremot skall det vara väldigt svårt att få bort den. Speciellt om den sitter i skarvar, skruvar eller ojämna ytor.

Lycka till med att hålla tjuven borta.

//Gustav Franklin

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.