Seglarskolan 2017

Under v 25, 26 och 27 har våra duktiga ledare för seglarskolan genomfört årets kurser. Idag var jag där och tog några bilder och pratade med deltagare, ledare och några föräldrar. Kurserna får idel positiva omdömen. De flesta av deltagarna som jag pratade med idag var där för andra och tredje gången och någon för femte gången! När jag frågar vad som är bäst med att gå på seglarskola så svarar man såklart att det är själva seglingen som är allra roligast. Men man berättar också om härlig gemenskap, roliga aktiviteter vid sidan om seglingen (t ex en kaktävling där man tävlar med egna bakverk i ”klasserna” smak, utseende och fjäsk!), övernattningen på Melpad och att man helt enkelt lär sig väldigt mycket om segling. På frågan om det finns något som inte är riktigt lika kul får jag veta att det är väldigt kallt och obehagligt när man oförväntat hamnar i vattnet. Ledarna ser till att deltagarna får träna på att hantera kapsejsning, men, som några deltagare säger; att det är kallt i vattnet är ju inget som ledarna kan göra något åt. Veckorna har bjudit på väldigt varierande väder, men ledarna ser till att anpassa kurserna till såväl väder som deltagarnas kunskaper. Nu är sommarens kurser strax slut, men vi hälsar gamla som nya deltagare välkomna igen nästa sommar. Ett bra tips är att vara ute i god tid med anmälan. Kursveckorna blir fort fulltecknade!