Lova Granbom – Trainee på Tall Ships Race

 

Heja Lova Granbom!!! Hon har nu varit ledare på seglarskolan senaste 2 veckorna. Men nu bär det av på nya äventyr i The Tall Ship Races där hon kommer att vara trainee på Black Diamond. En betydligt större båt än den på bilden ovanför. Hon har nu mönstrat på i Halmstad. Starten gick idag måndag. Vi i RSS önskar dig varmt lycka till Lova!!!

Se även artikel från tidningen Båtliv, publicerad i maj.

”När Tall Ships Race kommer till Halmstad gästas staden av några av världens mäktigaste och vackraste fartyg. För Lova Granbom blir även en dröm verklighet. Hon kommer att delta i världens största havskappsegling.

16-åriga Lova Granbom från Falun fick beskedet som hon hade hoppats på, att bli en av traineerna till The Tall Ships Races 2017. Halmstad kommer att vara starthamnen för hennes resa med slutdestination i Kotka. Fartyget som skall ta henne dit heter Black Diamond.

För Lova är en lång och förväntansfull väntan äntligen över. Hon fick en av traineeplatserna till sommarens havskappsegling med start i Halmstad. Tävlingsfartyget Black Diamond från Storbritannien är en veteran i sammanhanget. C klass fartyget har deltagit i varje Tall Ships Race sedan 1990. Utöver segling så ligger skidåkning och fotboll nära till hands för Lova, men denna sommar kommer bli en av de bästa.

– Det ska bli så roligt att få delta i detta race. Framförallt lära mig mer om segling men också träffa nya människor under tiden, säger Lova Granbom.

Det går inte längre att söka till en traineeplats under årets seglats med start i Halmstad då platserna redan är fyllda.

30 juni – 3 juli 2017 välkomnar Halmstad The Tall Ships Races, världens största havskappsegling, för andra gången.”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.