Från våra jolleseglingskurser

Nu har våra duktiga kursledare snart genomfört två av tre kurser. Denna vecka hade de 14 deltagare i åldrarna 8-14 år, både nybörjare och ”fortsättare”. En ”typisk” dag på kursen börjar med att deltagarna riggar jollarna, fortsätter med samling och generell genomgång av dagen för alla, teorigenomgång i grupper utifrån förkunskaper, sedan segling i förmiddags- och eftermiddagspass. Jag var där på morgonen dag 2 och det är imponerande att se hur proffsigt ledarna jobbar och hur lugnt och pedagogiskt de stöttar deltagarna när de ska iväg i sina jollar. De understryker att de genomför kurserna utifrån vår värdegrund och att de som ledare är noga att ”leva som de lär”! När jag frågar om det är ok att ta bilder och lägga ut på hemsida och FB ihop med lite text säger de att det är det om jag skriver med #rssanda. Så då gör jag väl det…