Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sjösättning 18 maj

2019-05-18 @ 09:00 - 16:00

200Kr

Hej seglarvänner!
Nu är det dags igen! Gemensam sjösättning och arbetsdag blir i år lördagen den 18/5.
Vi samlas kl 09.00 för att påbörja arbetet.
Arbetet under dagen
Efter sedvanlig info kl 9 kommer vi dela upp oss i två grupper. Den ena gruppen kommer att bemanna kranen och börja sjösätta båtar med start uppifrån vägen. Den andra gruppen börjar förbereda klubbens båtar för sjösättning samt göra andra sysslor som är aktuella i hamnen.
Alla hjälps åt tills alla båtar är i sjön, dvs ingen påmastning innan allt är klart. För båtar som kommer på vagn föreslås att man parkerar sitt ekipage efter vägen innan infarten till hamnområdet med mindre båtar längst fram och sedan stigande alt på den stora grusparkering som finns vid Hälsinggårdsbryggorna så plockar vi in dem där det passar under dagen, exempelvis som var tredje båt. Anmäl till Lotta Gerdén (iförd reflexväst) vid ankomst att du har båt med dig så koordinerar vi det.

Inför dagen finns det lite att förbereda
Förbered din båt innan kl 9:00. Den ska inte ha fendrar på under lyftet.
En förtamp på 3 meter skall hänga ner från båten.
Kontrollera så att vagnen är i gott skick, att hjulen rullar som de ska och att det finns ordentligt med luft i hjulen.
Vagnen skall vara märkt med båttyp, namn på ägaren och telefonnummer. Vi kommer att kontrollera märkningen av vagnen.

Anmälan och betalning – nytt för i år!
Anmälan och betalning görs senast 11/5.
Avgift för sjösättning den 18/5 är 200 kr (övriga tider 600 kr). Gå in i RSS webbshop. Där betalar du direkt med Swish. Se till att båtägarens namn syns i betalningen – den kommer att fungera som anmälan.
Om du inte har Swish anmäler du sjösättningen till Lotta Gerdén lottagerden@yahoo.se med ditt namn och telefonnummer angivet, eller ring Lotta på 076-2079634 kvällstid. Betalning görs då till klubbens bg 5225-0040. Se till att ditt namn finns med på betalningen.
Medlemsavgiften för 2019 ska vara betald. Du behöver INTE ta med kvitto till den gemensamma dagen, eftersom kassören stämmer av att de som anmält sjösättning har gjort inbetalningarna.
Båten skall vara försäkrad för lyft och uppdragsavtal med RSS ska vara undertecknat.

Obligatoriskt för alla båtägare med båt uppställd i hamnen
Om du inte kan komma den 18 maj måste du ändå se till att någon flyttar på din båt så att bakomvarande kommer ut. Då kan du istället ta kontakt med någon av kranförarna och boka en egen tid för sjösättning, då till kostnaden 600 kr, som du betalar i webbshoppen innan sjösättningen. Uppvisa orderbekräftelsen för kranföraren. Om du betalar via bankgiro tar du med en kopia på betalningen.

Kontakta Lotta Gerdén på tel 076-2079634 eller mail lottagerden@yahoo.se om du har frågor kring sjösättningen.
Som vanligt bjuder vi på fika under dagen!

VÄLKOMNA!!!

Detaljer

Datum:
2019-05-18
Tid:
09:00 - 16:00
Kostnad:
200Kr

Plats

RSS-hamnen

Arrangör