hamnvärdsrapport v.21

Hej!
Har gjort mitt första hamnvärds-pass.

Några båtar, bl a Obelix vid klubbhusbryggan, saknar fendrar (men det vet förmodligen ägarna om?).
Annars ser det bra ut förutom att jag inte hittar någon soptunna. Ett antal sopsäckar låg på en släpkärra vilket fiskmåsarna upptäckt med nedskräpning som följd. Jag hittade en stor sopsäck från köket och städade av området och la säcken överst på kärran.
Vi bör kanske beställa en soptunna?
Janne: Jag har sköljt av däck och sittbrunn, fortsätter i morgon.
Bästa hälsningar,
Bengt

Hej Bengt!
Tack Bengt och tack för rapporten. Toppen! Nu lägger jag upp den på webbsidan.
Vi har en soptunna – men den står indragen i mastskjulet – för att ingen ska  använda  den under vinterhalvåret då vi endast har tömning under sommaren.
Under sommaren står den utanför klubbhuset och dras fram till vägen då det är dags för tömning, måndagar jämna veckor. (Annars används den av ”förbipasserande”.)

Det där med att måsarna hittade soppåsarna var förargligt. Sopkärran kom inte iväg på lördagen eftersom  tippen  återvinningscentralen (ÅVC) hade stängt när vi hade fyllt den. Ola har lovat att köra den till ÅVC men hinner inte på en gång och jag lämnar Falun för att vara barnpass under en dryg vecka fr.o.m imorgon.
Någon får gärna köra iväg den. Mer murket pallvirke och även en del fint pallvirke ska plockas ihop och köras iväg. Vi hann inte med allt i samband med sjösättningen.

Hälsningar från Marica

This entry was posted in Hamnvärdarnas rapporter and tagged . Bookmark the permalink.